Domácí máslový croissant
Recepty, MoučníkyPostup Domácí máslový croissant
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.
Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, máslo do těsta jemně vtlačíme.
Obdélník těsta s máslem 3x přeložíme, zavineme do potravinářské folie a dáme na 1 hod do lednice.
Po hodině těsto rozválíme opět do obdélníku a zase 3x přeložíme. Postup opakujeme 3x.
Těsto necháme zabalené v potravinářské folii přes noc v lednici.
Takto připravené těsto si rozdělíme na díly. Díl těsta vyválíme opět do obdélníku a z něj nakrájíme trojúhelníčky, které svineme do tvaru croissantu.
Na plechu je nechám 25 minut kynout, potřu vajíčkem a pak peču v horkovzdušné troubě 15 min na 190-200 stupňů.