Domácí máslový croissant

Recepty, Moučníky

Suroviny

280 ml vlažné mléko
450 g hladká mouka
2 lžičky sušeného droždí
75 g cukru
15 g sůl
250 g máslo

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, máslo do těsta jemně vtlačíme.

  3. Obdélník těsta s máslem 3x přeložíme, zavineme do potravinářské folie a dáme na 1 hod do lednice.

  4. Po hodině těsto rozválíme opět do obdélníku a zase 3x přeložíme. Postup opakujeme 3x.

  5. Těsto necháme zabalené v potravinářské folii přes noc v lednici.

  6. Takto připravené těsto si rozdělíme na díly. Díl těsta vyválíme opět do obdélníku a z něj nakrájíme trojúhelníčky, které svineme do tvaru croissantu.

  7. Na plechu je nechám 25 minut kynout, potřu vajíčkem a pak peču v horkovzdušné troubě 15 min na 190-200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!