Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

850 g býčích žlaz
1 PL strouhaného uzeného sýra
2-3 vejce
čerstvá domácí strouhanka + hladká mouka na obalení
+ perlivá voda pivo/
sojová omáčka
worcester
pepř
mléko
(sladko-kyselý)lák ze sterilované kapie
sádlo nebo olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka.

  2. Poté je vyndáme, omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných paprik, kam můžeme i nakrájet pár kousků sterilované papriky pro lepší chuť a pikantnost.

  3. Další den si připravíme suroviny na klasický trojobal + perlivou vodu (pivo).

  4. Býčí žlázy necháme okapat, poté je potřeme směsí, smíchanou ze sojové omáčky, uzeného sýra + worcesteru. Vejce si ušleháme s perlivou vodou. Pak již plátky z býčích žlaz obalíme v trojobalu.

  5. Řízečky smažíme raději na plechu a na oleji v rozehřáté troubě okolo 180 stupňů po dobu cca 20 minut doměkka.

  6. Zpočátku můžeme plech s řízečkama přikrýt alobalem a pak ke konci smažíme již bez alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!