Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 850 g býčích žlaz
- 1 PL strouhaného uzeného sýra
- 2-3 vejce
- čerstvá domácí strouhanka + hladká mouka na obalení
- + perlivá voda pivo/
- sojová omáčka
- worcester
- pepř
- mléko
- (sladko-kyselý)lák ze sterilované kapie
- sádlo nebo olej na plech
Postup Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
Postup přípravy receptu
-
Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka.
Poté je vyndáme, omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných paprik, kam můžeme i nakrájet pár kousků sterilované papriky pro lepší chuť a pikantnost.
Další den si připravíme suroviny na klasický trojobal + perlivou vodu (pivo).
Býčí žlázy necháme okapat, poté je potřeme směsí, smíchanou ze sojové omáčky, uzeného sýra + worcesteru. Vejce si ušleháme s perlivou vodou. Pak již plátky z býčích žlaz obalíme v trojobalu.
Řízečky smažíme raději na plechu a na oleji v rozehřáté troubě okolo 180 stupňů po dobu cca 20 minut doměkka.
Zpočátku můžeme plech s řízečkama přikrýt alobalem a pak ke konci smažíme již bez alobalu.