Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 bio pomeranče
60 ml vody
150 g cukru krystal
sůl
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu. Pak kůru vyndáme a oškrábeme z kůry lžící nebo nožem co možná nevíce bílé dužiny. Nakrájíme jí na 0,5 cm široké proužky a vhodíme do horké vody, kterou jsme trochu osolili a vaříme jí asi 15 minut. Pak kůru přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme kůru a vaříme ještě v sirupu asi 15 minut, až kůra zesklovatí. Vyndáme, necháme okapat a pak jí vhazujeme postupně do rozehřáté čokolády. Vyndáváme jí vidličkou na čistý pečící papír a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!