Kandovaná dýně s příchutí pomeranče

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg dýně
2-3 citróny
2 pomeranče
1/2 kg fruktozy-popřípadě cukru

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně přikrytá. Přidáme šťávu ze 3 citrónů. necháme uležet aspoň 12 hodin.

  2. Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Pak ji vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů, půl kg fruktozy, popřípadě cukru. Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin.

  3. Další den dáme dýni i s fruktozou do hrnce a vaříme na mírném stupni cca 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Pak ji scedíme a necháme pořádně okapat.

  4. Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu dýně. Měla by se lepit, ale být suchá. Vysypeme ji do misky a opět posypeme fruktozou, popřípadě pískovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!