Květákový mozeček se slaninou a s hlívou ústričnou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 větší květák
- 150 gramů hlívy ústřičné
- 150 gramů slaniny
- 4 vejce
- sůl
- kmín
- pepř
- houbové koření
- červená sladká paprika na ozdobu brambor
- 1 větší cibule nebo 2 menší cibule
- petrželka nebo pažitka
Postup Květákový mozeček se slaninou a s hlívou ústričnou
Postup přípravy receptu
-
Kvetak povarime ve slane vode - (mame tak zaklad na kvetakovou polevku, kam muzeme dat kousky kvetaku a jisku a mame polevku).
Pak zmekly a uvareny kvetak pokrajime na kousky, stejne tak pak pokrajime hlivu ustricnou a slaninu. Zpenime cibulku, na kterou pak dame nakrajenou slaninu, zmekly kvetak, hlivu ustricnou a vse orestujeme a je - li treba, pridame jeste sul, dale pridame kmin, houbove koreni a pepr a michame, aby se vse dobre orestovalo a neprichytilo.
Kdyz je vse mekke a orestovane, pak pridame vejce a zamichame a vypneme. Ozdobime petrzelkou, nebo pazitkou. Pokrm je jiny, nez kvetakovy mozecek, i je vonavejsi a i vice vyraznejsi a chutnejsi... Jinak jsem podala americke brambory, na cca 7 minut v mikrovlnce jako prilohu a kyselou okurku.