Květákový mozeček se slaninou a s hlívou ústričnou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 větší květák
150 gramů hlívy ústřičné
150 gramů slaniny
4 vejce
sůl
kmín
pepř
houbové koření
červená sladká paprika na ozdobu brambor
1 větší cibule nebo 2 menší cibule
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kvetak povarime ve slane vode - (mame tak zaklad na kvetakovou polevku, kam muzeme dat kousky kvetaku a jisku a mame polevku).

  2. Pak zmekly a uvareny kvetak pokrajime na kousky, stejne tak pak pokrajime hlivu ustricnou a slaninu. Zpenime cibulku, na kterou pak dame nakrajenou slaninu, zmekly kvetak, hlivu ustricnou a vse orestujeme a je - li treba, pridame jeste sul, dale pridame kmin, houbove koreni a pepr a michame, aby se vse dobre orestovalo a neprichytilo.

  3. Kdyz je vse mekke a orestovane, pak pridame vejce a zamichame a vypneme. Ozdobime petrzelkou, nebo pazitkou. Pokrm je jiny, nez kvetakovy mozecek, i je vonavejsi a i vice vyraznejsi a chutnejsi... Jinak jsem podala americke brambory, na cca 7 minut v mikrovlnce jako prilohu a kyselou okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!