Olomoucká pochoutková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 300 g Olomouckých tvarůžků
- 200 ml 18% zakysané smetany
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- sladká mletá paprika
- lístky petržele na ozdobu
Postup Olomoucká pochoutková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. V hlubší uzavíratelné nádobě je promícháme se smetanou, uzavřeme víčkem a necháme 24 hodin odpočívat na kuchyňské lince.
Poté je důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, promícháme a necháme vychladit.
Namazané na čerstvém pečivu lehce posypeme kmínem a paprikou a ozdobíme lístky petrželky.