Moučník s tvarohem a borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek zahradních borůvek
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový pudink (Dr.Oetker)
- 1 tvaroh ve fólii
- 350 ml mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový pudink (Dr.Oetker)
- 4 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 375 ml polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup Moučník s tvarohem a borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Borůvky rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou. Dolijeme je do 350 ml vodou a vmícháme pudink. Tvaroh rozšleháme s cukrem, mlékem a pudinkem. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme 1/3 cukru. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a střídavě zašleháme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec vařečkou lehce zapracujeme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a zalijeme tvarohem. Na něj cik-cak vylijeme borůvkovou směs. Pečeme při 170°C 50-60 minut. Moučník necháme dobře vychladnout a poté ho pocukrujeme a nakrájíme.