Moučník s tvarohem a borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek zahradních borůvek
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce krupicového cukru
1 vanilkový pudink (Dr.Oetker)
1 tvaroh ve fólii
350 ml mléka
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový pudink (Dr.Oetker)
4 vejce
1 hrnek moučkového cukru
375 ml polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou. Dolijeme je do 350 ml vodou a vmícháme pudink. Tvaroh rozšleháme s cukrem, mlékem a pudinkem. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme 1/3 cukru. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a střídavě zašleháme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec vařečkou lehce zapracujeme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a zalijeme tvarohem. Na něj cik-cak vylijeme borůvkovou směs. Pečeme při 170°C 50-60 minut. Moučník necháme dobře vychladnout a poté ho pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!