Teplý salát z kapusty
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 kg malých brambor
- 6 listů z kapusty
- sůl
- olivový olej
- 1 avokádo
- 3 lžíce citronové šťávy
- Na zálivku:
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Teplý salát z kapusty
Postup přípravy receptu
-
Brambory pečlivě omyjte a nakrájete na měsíčky, operte a osušte. Rozložte je na plech, pokapejte olejem, osolte a dejte péci na cca 40 minut do trouby na 180°C.
Z listů kapusty vykrojte silné řapíky, nakrájejte na nudličky a vsypte do vařící osolené vody - vařte 3-5 minut, pak sceďte.
Avokado rozkrojte, lžící vydloubněte ze slupky a nakrájejte na kostky, pokapejte citronovou štávou.
V míse smíchejte avokádo s kapustou, přidejte pečené brambory. Promíchejte suroviny na zálivku a salát jí přelijte.