Teplý salát z kapusty

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 kg malých brambor
6 listů z kapusty
sůl
olivový olej
1 avokádo
3 lžíce citronové šťávy
Na zálivku:
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
2 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě omyjte a nakrájete na měsíčky, operte a osušte. Rozložte je na plech, pokapejte olejem, osolte a dejte péci na cca 40 minut do trouby na 180°C.

  2. Z listů kapusty vykrojte silné řapíky, nakrájejte na nudličky a vsypte do vařící osolené vody - vařte 3-5 minut, pak sceďte.

  3. Avokado rozkrojte, lžící vydloubněte ze slupky a nakrájejte na kostky, pokapejte citronovou štávou.

  4. V míse smíchejte avokádo s kapustou, přidejte pečené brambory. Promíchejte suroviny na zálivku a salát jí přelijte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!