Celerový salát s cibulí a jablky
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g celeru
- 300 g jablek
- 1 cibule
- 1 šálek bílého jogurtu
- citrónová kůra
- citronová šťáva
- hořčice
- trochu cukru
- sůl
Postup Celerový salát s cibulí a jablky
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer nakrájíme na plátky a podusíme v trošce vody okyselené citrónovou šťávou. Jogurt ochutíme solí, troškou cukru, citrónovou šťávou a kůrou, hořčicí a vyšleháme dohladka.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Plátky celeru smícháme s jablky nakrájenými na kostičky (můžou být oloupaná, ale nemusí), cibulí a ochuceným jogurtem. Podáváme vychlazený s pečivem.