Špenátové palačinky (DlabemeZdrave)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Var. 1:
200 g ječné mouky
500 ml obilného mléka
1 vejce
špetka soli
1 lžíce oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
400 g baby špenátu
200 g drůbeží šunky
Var. 2:
200 g celozrnné pšeničné mouky
1 l obilného mléka
4 vejce
4 stroužky česneku
1 cibule
500 g mraženého špenátu
Gervais nebo Lučina
cherry rajčátka na plnění

Postup přípravy receptu

  1. Var.1: Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a nudličky šunky. Když je šunka lehce opečená, přidámes pařený špenát. Jakmile se špenát prohřeje, dochutíme směs solí a pepřem, naplníme palačinky a podáváme.

  2. Var.2: Cibuli nasekáme velmi jemně a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Z mouky, mléka, vajec, prolisovaného česneku vyšleháme těsto, do kterého opatrně vmícháme studenou cibuli a drcený špenát (rozmražený). Těsto necháme 20 minut odpočinout. Poté na pánvi s nepřilnavým povrchem pečeme silnější palačinky, které necháme dobře propéct na mírném plameni, aby se těsto netrhalo. Hotové palačinky potřeme sýrem, posypeme nakrájenými rajčátky a přehneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!