Buřtguláš (DlabemeZdrave)

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brambor
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
2 lžíce oleje
400 g párků ze Šmakouna nebo Tofu
2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
1 lžičku drceného kmínu
2 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
1 l vývaru
3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (půl kolečka).

  2. Na oleji zpěníme cibuli s kmínem, přidáme párky a chvíli orestujeme. Zasypeme paprikami, přidáme protlak a podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali mouku.

  3. Vložíme brambory a provaříme. Nakonec prolisujeme česnek, podle chuti majoránku a dochutíme. Servírujeme s chlebem, pečivem nebo samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!