Buřtguláš (DlabemeZdrave)
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g brambor
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 2 lžíce oleje
- 400 g párků ze Šmakouna nebo Tofu
- 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžičku drceného kmínu
- 2 cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l vývaru
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup Buřtguláš (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (půl kolečka).
Na oleji zpěníme cibuli s kmínem, přidáme párky a chvíli orestujeme. Zasypeme paprikami, přidáme protlak a podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali mouku.
Vložíme brambory a provaříme. Nakonec prolisujeme česnek, podle chuti majoránku a dochutíme. Servírujeme s chlebem, pečivem nebo samotný.