Pikantní sekaná s kapustičkami a kapií
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 150 g uzené slaniny
- 1+2 cibule
- 1 vejce
- 1-2 rohlíky
- 1 malá kapie červená
- 1 malá kapie žlutá
- 1 hrst nastrouhaného sýra čedar
- 1 lžíce papriky
- kapustičky
- sůl
- pepř
- mléko
- olej
Postup Pikantní sekaná s kapustičkami a kapií
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme, obě kapie, slaninu a jednu cibuli nakrájíme na kostečky, zbytek cibule na kolečka. Nakrájené rohlíky na kolečka namočíme v troše mléka, jen aby nasákly a daly se rozmělnit.
Kapustičky očistíme, zbavíme vrchních lupenů a dáme na chvíli povařit do slané vody (stačí tak 5 minut) a necháme vychladit.
Na kapce oleje osmažíme pokrájenou cibuli se slaninou (jen krátce) a také necháme vychladit.
Maso, vejce, cibulku se slaninou, rozmočené rohlíky, papriku, sůl, pepř a sýr dobře zamícháme, přidáme kapii, ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem. Mokrýma rukama utvoříme šišku, do které vtlačíme kapustičky a urovnáme.
Do pekáče dáme kus alobalu, vyskládáme kolečky cibule, na to položíme sekanou, podlijeme trochou vody, alobal uzavřeme a dáme péct na 200° C na 15-20 minut. Potom teplotu stáhneme na 110° C a pečeme dalších 60 minut.
Ke konci pečení alobal otevřeme, přelijeme výpekem a pečeme již na barvu. Doba je orientační, je třeba hlídat, popřípadě ochutnat.
Hotovou sekanou servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor či s pečivem. Já volila bramborovou kaši.