Zeleninové chipsy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 velké mrkve
3 velké brambory
3 středně velké batáty (sladké brambory)
2 středně velké červené řepy
panenský olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu.

  3. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem.

  4. Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá.

  5. Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané solí. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budete brambůrky skladovat, tak je nesolte. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou a to pak není ono.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!