Hroznové potěšení v listovém těstě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 listové těsto
- 1 hrnek bílých hroznů
- 1 hrnek červených hroznů
- 1 smetana na šlehání
- 1 ztužovač Smeta-fix
- 1 čirá želatina na 250ml tekutiny
- 1 pevná poleva Bílá čokoláda
- cukr krystal dle chuti
Postup Hroznové potěšení v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm.
Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout.
Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme jednu upečené kolo, zbytek natřeme na druhé kolo. Necháme ztuhnout.
Plně polité kolo omotáme pruhem z papíru, aby vznikl rám. Do prostoru nasypeme kuličky hroznového vína (několi necháme na ozdobení).
Želatinu připravíme podle návodu rozpuštěním v oslazené vodě. Necháme lehce ztuhnout, aby měla konzistenci medu a po lžících nalejeme na hrozny. Necháme ztuhnout.
Šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrstvu želatinových hroznů.
Kolo pocákané polevou rozkrojíme na 6 dílů, které poskládáme na šlehačku, ozdobíme hrozny a dáme vychladit.