Hroznové víno s jablkovo-nivovým přelivem a ořechy
Recepty, SalátySuroviny
- vanička hroznového vína
- 1 sladké jablko
- 100-120 g nivy
- 200 g řeckého jogurtu
- 2-3 lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů
- citronová šťáva
- smetana nebo mléko na zředění
- sůl
- špetka bílého pepře
Postup Hroznové víno s jablkovo-nivovým přelivem a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Víno omyjeme a osušíme. Jablka nakrájíme na drobné kostičky a nivu nastrouháme na jemno. Jablka zastříkneme citronovou šťávou a vmícháme společně s nivou do jogurtu.
Jogurt podle potřeby zředíme, dochutíme solí, pepřem a polijeme připravené víno. Posypeme ořechy a dozdobíme plátky jablek. Můžeme ihned podávat.