Buřtguláš s paprikou a žampiony
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g uzeniny (párky, špekáčky)
- 200 g žampionu
- 4-5 brambor
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 paprika (měla jsem červenou)
- lžíce sádla
- 2 lžíce sladké papriky + pálivá
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- pepř
- sůl
- špetka majoránky
- libeček
- vývar (měla jsem drůbeží)
Postup Buřtguláš s paprikou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu, brambory, žampiony a papriku na krájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli dozlatova a přidáme česnek. Po zamíchání přisypeme papriku, mouku a chvíli restujeme. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu.
Já jsem brambory, uzeninu a žampiony chvíli restovala na kousku sádla vedle v pánvi, ale můžeme to jen přihodit bez restování do základu. Přidáme libeček, sůl, papriku a vaříme cca 20 minut do změknutí brambor. Nakonec dochutíme pepřem a majoránkou. Můžeme podávat jen tak nebo s chlebem.