Burgery s vinnou klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 houskové bulky dle chuti
cca 600 g vinné klobásy
1 větší rajče
1 cibule
salátové listy dle chuti nebo čerstvé zelí
hořčice dle chuti
majonéza dle chuti
kečup dle chuti
olej na smažení klobás

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.

  2. Bulky rozkrojíme, řezné plochy položíme na roztopenou pánev a nahřejeme. Na nahřátí můžeme použít i gril nebo troubu.

  3. Zeleninu pokrájíme na plátky nebo nudličky, použít můžeme i salátovou okurku, ředkvičku... Vše dle vlastní chuti.

  4. Spodní díl bulky potřeme hořčicí, poklademe listy natrhaného salátu nebo na nudličky pokrájeného čerstvého zelí, na to položíme šneka z klobásy (bez párátek), přelijeme směsí majonézy a kečupu (1:1), přidáme plátek rajčete, cibule a ještě trošku salátu či zelí.

  5. Vše zaklopíme vrchním dílem bulky, kterou můžeme ještě zlehka potřít hořčicí a podáváme. Zpevnit je můžeme špejlí, kterou si před jídlem každý sám vyndá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!