Burgery s vinnou klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 houskové bulky dle chuti
- cca 600 g vinné klobásy
- 1 větší rajče
- 1 cibule
- salátové listy dle chuti nebo čerstvé zelí
- hořčice dle chuti
- majonéza dle chuti
- kečup dle chuti
- olej na smažení klobás
Postup Burgery s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.
Bulky rozkrojíme, řezné plochy položíme na roztopenou pánev a nahřejeme. Na nahřátí můžeme použít i gril nebo troubu.
Zeleninu pokrájíme na plátky nebo nudličky, použít můžeme i salátovou okurku, ředkvičku... Vše dle vlastní chuti.
Spodní díl bulky potřeme hořčicí, poklademe listy natrhaného salátu nebo na nudličky pokrájeného čerstvého zelí, na to položíme šneka z klobásy (bez párátek), přelijeme směsí majonézy a kečupu (1:1), přidáme plátek rajčete, cibule a ještě trošku salátu či zelí.
Vše zaklopíme vrchním dílem bulky, kterou můžeme ještě zlehka potřít hořčicí a podáváme. Zpevnit je můžeme špejlí, kterou si před jídlem každý sám vyndá.