Burgery z hovězího mletého masa
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího mletého masa
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 burgerové bulky
- 4 plátky čedaru
- 4 lžičky majonézy
- kadeřavý salát, omytý a natrhaný na větší kusy
- 1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 2 velké nakládané okurky, nakrájené na tenká kolečka
- 4 lžičky dobrého kečupu
Postup Burgery z hovězího mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.
Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.