Zdravá květáková pizza bez mouky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na těsto:
- 1 menší květák
- 1 vejce
- 50 g 30% eidamu
- oregano
- bazalka
- sůl
- Další přísady:
- 2 stroužky česneku
- koření na pizzu (nebo bazalka + oregano)
- 1/2 cukety
- 3 rajčata
- 1/2 cibule
- kukuřice
- 100 g 30% eidamu
Postup Zdravá květáková pizza bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Květák uvaříme ve vodě. Poté jej rozmixujeme (použila jsem tyčový mixér) spolu s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením a nastrouhaným sýrem. Osolíme.
Hmotu dáme na pečící papír - vytvoříme tenkou placku. Dáme do trouby na 30-40 minut.
Cuketu nakrájíme na kolečka a na olivovém oleji krátce osmahneme.
Potom je poklademe na pizzu společně s rajčaty, cibulí a kukuřicí (dala jsem i zbylý květák). Posypeme kořením.
Dáme do trouby ještě asi na 10 minut.
Pár minutek před dopečením posypeme ještě v troubě nastrouhaným eidamem. Dobrou chuť!