Voňavá zelenina s vajíčkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 stroužky česneku
- 5 cm pórku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 větší mrkev
- 200 g raného zelí
- 4 vejce
- sojová omáčka Tamari
- skořice
- kokosový olej
- sůl
- pepř
Postup Voňavá zelenina s vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
V pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmahneme na něm česnek a pórek.
Jakmile se česnek rozvoní, přidáme mrkev, sojovou omáčku a cca lžičku skořice. Chvilinku smažíme a nakonec dáme do pánve i ostatní zeleninu.
Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 10 minut.
Poté sundáme pokličku, necháme vypařit přebytečnou tekutinu a do jídla rozklepneme vajíčka.
Jemně promícháme a ihned odstavíme, aby se vejce lehce srazila, ale zůstala krémová a nevysušená.