Nakládané václavky

Recepty, Houby

Suroviny

václavky
Nálev:
3 ks bobkového listu
8 ks celého pepře
3 ks nového koření
1 stroužek česneku
2 l vody
0,5 l octa
1 polévková lžíce soli
200 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nálev a to jednoduše tak, že všechny suroviny dáme do hrnce a přivedeme k varu. Nálev necháme provařit alespoň 20 minut.

  2. Teď se pustíme do samotných hub, používáme pouze plodnice - tedy kloboučky, nohy jsou k nepotřebě. Po očištění a odstranění nožiček kloboučky řádně opláchneme, vložíme do osolené vody a provaříme alespoň 15 minut.

  3. Poté houby scedíme a znovu pořádně propereme (čím více propereme, tím méně budou houby slizké), naskládáme do skleniček, zalijeme nálevem a sterilujeme minimálně 30 minut při 80°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!