Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí kližky
500 g brambor
300 g mrkve
1 větší cibule
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky majoránky
1 l vývaru (nebo voda + bujón)
asi 3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky, které obalíme v osolené a opepřené mouce. Na trošce olivového oleje všechno maso ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme do nádoby na pečení.

  2. Do výpeku po masu přidáme asi 1/4 hrnku vody, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulí a bez pokličky dusíme do vypaření tekutiny.

  3. Poté přidáme tymián, majoránku a vývar. V trošce vývaru rozmícháme zbylou okořeněnou mouku a přilijeme do směsi. Necháme lehce probublat. Takto připravenou směs nalijeme na maso a při 150°C pečeme (zakryté) cca 3 hodiny.

  4. Brambory oloupeme, mrkev očistíme a vše nakrájíme na větší kousky. Ve vyšší vrstvě oleje orestujeme dozlatova, téměř doměkka. Na papírovém ubrousků necháme okapat přebytečný olej.

  5. Takto připravenou zeleninu přisypeme k masové směsi (po 3 hodinách pečení) a ještě 15 - 20 minut pečeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Příloha dle chuti každého. U nás byla rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!