Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí kližky
- 500 g brambor
- 300 g mrkve
- 1 větší cibule
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 l vývaru (nebo voda + bujón)
- asi 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky, které obalíme v osolené a opepřené mouce. Na trošce olivového oleje všechno maso ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme do nádoby na pečení.
Do výpeku po masu přidáme asi 1/4 hrnku vody, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulí a bez pokličky dusíme do vypaření tekutiny.
Poté přidáme tymián, majoránku a vývar. V trošce vývaru rozmícháme zbylou okořeněnou mouku a přilijeme do směsi. Necháme lehce probublat. Takto připravenou směs nalijeme na maso a při 150°C pečeme (zakryté) cca 3 hodiny.
Brambory oloupeme, mrkev očistíme a vše nakrájíme na větší kousky. Ve vyšší vrstvě oleje orestujeme dozlatova, téměř doměkka. Na papírovém ubrousků necháme okapat přebytečný olej.
Takto připravenou zeleninu přisypeme k masové směsi (po 3 hodinách pečení) a ještě 15 - 20 minut pečeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Příloha dle chuti každého. U nás byla rýže.