Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 200 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 160 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 lžic horkého mléka
- 1 vanilkový cukr do sněhu
- citronová kůra
- tuk + hrubá mouka na formu
Postup Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem dohusta, přidáváme po lžících horké mléko, poté mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
Nakonec těsto zlehčíme dohusta ušlehaným sněhem z bílků.
Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní vlijeme.
Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 45 minut. Dozlatova upečeného beránka vyklopíme, pocukrujeme, necháme vychladnout a okolo krku mu uvážeme stuhu.