Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
200 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
160 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic horkého mléka
1 vanilkový cukr do sněhu
citronová kůra
tuk + hrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem dohusta, přidáváme po lžících horké mléko, poté mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.

  2. Nakonec těsto zlehčíme dohusta ušlehaným sněhem z bílků.

  3. Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní vlijeme.

  4. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 45 minut. Dozlatova upečeného beránka vyklopíme, pocukrujeme, necháme vychladnout a okolo krku mu uvážeme stuhu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!