Slezské kysané zelí
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g kysaného zelí bez nálevu
- 70-80 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
- kmín
- větší cibule
- (přibližně) rovná lžíce hladké mouky
- 60 g syrového bramboru (oloupaného, nastrouhaného)
- sůl
- ocet
- kousek sádla
Postup Slezské kysané zelí
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova.
Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 minut).
Přidáme zelí, dochutíme octem a solí a znovu, teď už kratší dobu, spolu povaříme.