Slezské smotky z kuřecího masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 stroužky česneku
hladká mouka
sádlo
silný vývar
sůl
pepř
mletá paprika
slanina (může, ale nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme s troškou soli. Prsa nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme přes potravinovou fólií do tenka. Každý řízek potřeme česnekem, opepříme a smotáme.

  2. Mouku smícháme s troškou papriky, řízečky obalíme a trochu zploštíme. Na rozehřátém sádle opečeme připravené smotky zprudka dozlatova.

  3. Podlijeme horkým vývarem, jen tak, kolik budeme chtít šťávy. Promícháme a povaříme 15-20 minut. Ne moc dlouho, aby nebylo maso suché.

  4. Šťávu dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s různě upravenými bramborami, ale nejchutnější je to s kaší nebo šťouchanými. Jednoduché a rychlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!