Slezské smotky z kuřecího masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2-3 stroužky česneku
- hladká mouka
- sádlo
- silný vývar
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- slanina (může, ale nemusí být)
Postup Slezské smotky z kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřeme s troškou soli. Prsa nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme přes potravinovou fólií do tenka. Každý řízek potřeme česnekem, opepříme a smotáme.
Mouku smícháme s troškou papriky, řízečky obalíme a trochu zploštíme. Na rozehřátém sádle opečeme připravené smotky zprudka dozlatova.
Podlijeme horkým vývarem, jen tak, kolik budeme chtít šťávy. Promícháme a povaříme 15-20 minut. Ne moc dlouho, aby nebylo maso suché.
Šťávu dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s různě upravenými bramborami, ale nejchutnější je to s kaší nebo šťouchanými. Jednoduché a rychlé.