Vepřové s hruškou a Hermelínem

Recepty, Minutky

Suroviny

300-350 g vepřového masa: plec, kýta nebo kotleta
250 g očištěné hrušky
120 g Hermelínu, Camembertu nebo Olmínu
sůl
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme osmažit do pánve s rozpáleným olejem společně s očištěnou a na měsíčky pokrájenou hruškou dozlatova za občasného promíchání. Pokud máme hrušky měkčí, přidáme je až v polovině smažení masa.

  2. Po osmažení masa i hrušek dozlatova, přidáme na kousky pokrájený sýr, který už necháme jen v jídle pomalu rozpustit, takže pánev již stáhneme z ohně. Dle chuti můžeme opepřit a osolit a máme hotovo. Sos není v tomto případě vůbec třeba, šťavnatost nám dostatečně zajistí hruška a sýr.

  3. Podáváme s vařeným bramborem, hranolky nebo opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!