Drůbeží oběd z jednoho plechu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa nebo jiného drůbežího masa
- (v mém případě prsní řízky kuřecí jedno balení obsahuje 3 prsní řízky)
- sůl
- majoránka
- grilovací koření
- olej
- brambory (podle velikosti plechu a hladovosti strávníků - v mém případě asi 12 velkých brambor)
- 1 smetana (31%)
- asi 150 - 200 g nivy
- 6 koleček šunkového salámu (na každý kousek masa jeden)
Postup Drůbeží oběd z jednoho plechu
Postup přípravy receptu
-
Večer si předem nachystáme maso (myslím, že pokud to neuděláme, také se nic nestane, jen nesmí být mražené).
Vyjmeme kuřecí kousky, omyjeme a rozkrojíme podélně napůl.
Poté posolíme, posypeme majoránkou, grilovacím kořením. Kdo má rád jaké koření, meze se nekladou.
Uložíme všechny kousky do misky s víkem, trochu zakapeme olejem a necháme zakryté do rána odpočívat.
Druhý den si oloupeme brambory. Nakrájíme na kousky, propláchneme.
Nastrouháme nivu na malém struhadle a nachystáme si salám.
Vyložíme plech pečícím papírem, doprostřed klademe maso.
Na každý kousek masa nasypeme nastrouhanou nivu a zakryjeme kolečkem salámu. Takto uděláme řadu.
Na kraje plechu nasypeme brambory. Ty posolíme, pokmínujeme.
Nakonec vše zalijeme smetanou.
Troubu rozpálíme na 200 stupňů a pečeme asi hodinu, dokud nejsou brambory měkké.