Drůbeží oběd z jednoho plechu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa nebo jiného drůbežího masa
(v mém případě prsní řízky kuřecí jedno balení obsahuje 3 prsní řízky)
sůl
majoránka
grilovací koření
olej
brambory (podle velikosti plechu a hladovosti strávníků - v mém případě asi 12 velkých brambor)
1 smetana (31%)
asi 150 - 200 g nivy
6 koleček šunkového salámu (na každý kousek masa jeden)

Postup přípravy receptu

  1. Večer si předem nachystáme maso (myslím, že pokud to neuděláme, také se nic nestane, jen nesmí být mražené).

  2. Vyjmeme kuřecí kousky, omyjeme a rozkrojíme podélně napůl.

  3. Poté posolíme, posypeme majoránkou, grilovacím kořením. Kdo má rád jaké koření, meze se nekladou.

  4. Uložíme všechny kousky do misky s víkem, trochu zakapeme olejem a necháme zakryté do rána odpočívat.

  5. Druhý den si oloupeme brambory. Nakrájíme na kousky, propláchneme.

  6. Nastrouháme nivu na malém struhadle a nachystáme si salám.

  7. Vyložíme plech pečícím papírem, doprostřed klademe maso.

  8. Na každý kousek masa nasypeme nastrouhanou nivu a zakryjeme kolečkem salámu. Takto uděláme řadu.

  9. Na kraje plechu nasypeme brambory. Ty posolíme, pokmínujeme.

  10. Nakonec vše zalijeme smetanou.

  11. Troubu rozpálíme na 200 stupňů a pečeme asi hodinu, dokud nejsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!