Volarské koláče
Recepty, MoučníkySuroviny
- Jemné koláčové těsto, viz poznámka
- Tvarohová náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 4 lžíce cukru (nebo víc dle chuti)
- 2 žloutky
- 2-4 lžíce mléka
- citronová kůra
- vanilkový cukr
- rozinky
- rozehřáté máslo a strouhaný perník
Postup Volarské koláče
Postup přípravy receptu
-
Tvarohy rozmícháme s ostatními ingrediencemi dohladka, vmícháme rozinky.
Z vykynutého těsta odkrajujeme větší kousky, zakulatíme na bochánky a necháme 15 minut odpočinout. Pak z nich vyválíme čtverce, potřeme nádivkou a rohy složíme ke středu jako psaníčko.
Po dokynutí potřeme máslem, posypeme perníkem, položíme na plechy vyložené papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C dočervena. Vychladlé krájíme na čtvrtiny.