Volarské koláče

Recepty, Moučníky

Suroviny

Jemné koláčové těsto, viz poznámka
Tvarohová náplň:
2 měkké tvarohy
4 lžíce cukru (nebo víc dle chuti)
2 žloutky
2-4 lžíce mléka
citronová kůra
vanilkový cukr
rozinky
rozehřáté máslo a strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Tvarohy rozmícháme s ostatními ingrediencemi dohladka, vmícháme rozinky.

  2. Z vykynutého těsta odkrajujeme větší kousky, zakulatíme na bochánky a necháme 15 minut odpočinout. Pak z nich vyválíme čtverce, potřeme nádivkou a rohy složíme ke středu jako psaníčko.

  3. Po dokynutí potřeme máslem, posypeme perníkem, položíme na plechy vyložené papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C dočervena. Vychladlé krájíme na čtvrtiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!