Houbové pirožky s kyselým zelím
Recepty, HoubySuroviny
- 4 větší vařené brambory
- 1 vejce
- polohrubá mouka podle potřeby (150 -200 g)
- sůl
- drcený kmín
- miska lesních hub
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- sáček kysaného zelí
- olej
Postup Houbové pirožky s kyselým zelím
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a opečeme doměkka. Hotové houby přesypeme do misky a necháme vychladnout.
Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo hladké nelepivé těsto. Hotové těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlých hub a kraje přehneme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje vidličkou dobře přimáčkneme, aby se při vaření neotvíraly. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
Anglickou slaninu i cibuli nakrájíme nadrobno a oboje opečeme dozlatova. Zelí vyklopíme do kastrolu a necháme prohřát, pak ho smícháme s cibulovo - slaninovou směsí. Uvařené pirožky vyndáme z vody a opatrně promícháme s hotovým zelím.