Houbové pirožky s kyselým zelím

Recepty, Houby

Suroviny

4 větší vařené brambory
1 vejce
polohrubá mouka podle potřeby (150 -200 g)
sůl
drcený kmín
miska lesních hub
1 cibule
100 g anglické slaniny
sáček kysaného zelí
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a opečeme doměkka. Hotové houby přesypeme do misky a necháme vychladnout.

  2. Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo hladké nelepivé těsto. Hotové těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlých hub a kraje přehneme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje vidličkou dobře přimáčkneme, aby se při vaření neotvíraly. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.

  3. Anglickou slaninu i cibuli nakrájíme nadrobno a oboje opečeme dozlatova. Zelí vyklopíme do kastrolu a necháme prohřát, pak ho smícháme s cibulovo - slaninovou směsí. Uvařené pirožky vyndáme z vody a opatrně promícháme s hotovým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!