Bramborový salát s okurkou a koprem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4-5 ks vařených brambor - nejlépe salátové nebo nové
1/2 okurky salátové
1 lžíce kopru čerstvě nasekaného
1 šalotka nebo menší bílá cibule
2 lžíce oleje
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky. Dáme do mísy, osolíme a zakapeme olejem. Přidáme omytou na tenké plátky pokrájenou okurku (loupat jí není nutné), jemně pokrájenou malou šalotku, jemně nasekaný čerstvý kopr a pepř dle chuti. Vše promícháme a můžeme podávat.

  2. Salát můžeme podávat jak vychladlý, tak i pokojové teploty. Podáváme ke grilovanému nebo smaženému masu, rybám... nebo i samostatně jako bezmasý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!