Bramborový salát s grilovanou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 ks vařených brambor
čerstvá zelenina: cuketa, paprika, pórek, řapíkatý celer, lilek...
grilovací koření
olej
sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.

  2. Zeleninu volíme dle vlastní chuti a množství by mělo být zhruba takové nebo o něco málo menší, než máme množství brambor. Tu očistíme, okořeníme a na grilu potřeném slaninou či olejem ogrilujeme dozlatova. Po ogrilování ji necháme na talíři částečně zchladnout, pokrájíme na menší kousky a společně se šťávou, která se ze zeleniny uvolnila na talířek, přidáme k pokrájeným bramborám. Osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou a můžeme podávat.

  3. Salát můžeme podávat buď čerstvě připravený nebo ho můžeme vychladit. Podáváme samostatně jako bezmasý pokrm nebo ke grilovanému, pečenému či smaženému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!