Rajčatová marmeláda zapečená s olivami a sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 menší cibule
3 stroužky česneku
6-7 masitých rajčat
třtinový cukr podle chuti
100 ml balzamikového octa
sůl
pepř
černé olivy bez pecek
sýr Brie nebo kozí sýr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme, než začne vonět. Pak zalijeme balzamikem a necháme zredukovat.

  2. Přidáme neloupaná rajčata nakrájená na kousky a mícháme do konzistence marmelády, podle chuti osladíme, osolíme, opepříme.

  3. Hustou rajčatovou směs přesuneme do zapékací misky, poklademe rozdrobeným sýrem a olivami a zapečeme (nejlépe pod grilem) tak, aby se sýr začal roztékat. Pak už jen s bagetou (u nás s knackebrotem) konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!