Rajčatová marmeláda zapečená s olivami a sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 6-7 masitých rajčat
- třtinový cukr podle chuti
- 100 ml balzamikového octa
- sůl
- pepř
- černé olivy bez pecek
- sýr Brie nebo kozí sýr
- olivový olej
Postup Rajčatová marmeláda zapečená s olivami a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme, než začne vonět. Pak zalijeme balzamikem a necháme zredukovat.
Přidáme neloupaná rajčata nakrájená na kousky a mícháme do konzistence marmelády, podle chuti osladíme, osolíme, opepříme.
Hustou rajčatovou směs přesuneme do zapékací misky, poklademe rozdrobeným sýrem a olivami a zapečeme (nejlépe pod grilem) tak, aby se sýr začal roztékat. Pak už jen s bagetou (u nás s knackebrotem) konzumujeme.