Cuketovo-šunkové medailonky se šťouchanými bramborami a tatarkou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 cuketa
- 2 plátky šunky
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- 2 velké brambory
- petrželka nebo pažitka
- 30 g másla
- tatarská omáčka
- olej na smažení
- formička na vykrajování
Postup Cuketovo-šunkové medailonky se šťouchanými bramborami a tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory zbavíme slupek, nakrájíme je a uvaříme v osolené vodě. Cuketu opláchneme, odstraníme slupku, nakrájíme jí na centimetrová kolečka a lehce osolíme.
Ze šunky vykrojíme kolečka (kytičky), která dáme na cuketu z obou stran a obalíme v trojobalu-mouka, vejce, strouhanka.
Než medailonky na oleji dozlatova osmažíme, tak si připravíme šťouchané brambory. Uvařené brambory vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat trochu hrudkovité. Přidáme petrželku nebo pažitku, máslo a zakryjeme pokličkou. Po chvilce ještě jednou promícháme, aby se rozehřáté máslo vsáklo.
Pak hmotu lehce naplníme do miniformy nebo hrnečku a vyklopíme na talíř, přidáme osmažené cuketovo-šunkové medailonky, trochu přizdobíme a servírujeme s tatarskou omáčkou.