Střapaté žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

400 g žampionů
1 vejce
mléko
3 lžíce strouhaného sýru
1 ČL mletého kmínu
2 stroužky utřeného česneku
hladká mouka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vejce, mléka a zbytku surovin smícháme těstíčko. Necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím připravíme žampiony. Očistíme je a větší kousky rozpůlíme. Nožičky oddělíme a spotřebujeme do polévky.

  3. Kloboučky obalíme nejprve v mouce a poté namáčíme v polotekutém těstíčku. Smažíme z obou stran, až jsou křupavé. Hotové odložíme na papírový ubrousek.

  4. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninou nebo tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!