Střapaté žampiony
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g žampionů
- 1 vejce
- mléko
- 3 lžíce strouhaného sýru
- 1 ČL mletého kmínu
- 2 stroužky utřeného česneku
- hladká mouka
- sůl
- olej na smažení
Postup Střapaté žampiony
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vejce, mléka a zbytku surovin smícháme těstíčko. Necháme chvíli odpočinout.
Mezitím připravíme žampiony. Očistíme je a větší kousky rozpůlíme. Nožičky oddělíme a spotřebujeme do polévky.
Kloboučky obalíme nejprve v mouce a poté namáčíme v polotekutém těstíčku. Smažíme z obou stran, až jsou křupavé. Hotové odložíme na papírový ubrousek.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninou nebo tatarskou omáčkou.