Pečený květák s parmazánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 květáku
- 10 žampionů
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 3 špetky mletého černého pepře
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
- 1 lžíce nasekané plocholisté petržele
Postup Pečený květák s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Květák rozeberte na menší růžičky, případně je překrájejte. Do mísy k němu a k překrájeným žampionům přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka, přibližně 20 až 30 minut.
Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Pak opět vložte do trouby, tentokrát už jen na pár minut, aby se sýr roztekl.