Pečený květák s parmazánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 květáku
10 žampionů
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
3 špetky mletého černého pepře
1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
1 lžíce nasekané plocholisté petržele

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Květák rozeberte na menší růžičky, případně je překrájejte. Do mísy k němu a k překrájeným žampionům přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka, přibližně 20 až 30 minut.

  2. Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Pak opět vložte do trouby, tentokrát už jen na pár minut, aby se sýr roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!