Kakaový koláč s pudinkem a malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- 3 vejce
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrnek mléka
- Náplň:
- 750 ml mléka
- 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku
- asi 3 lžíce hnědého cukru
- maliny
Postup Kakaový koláč s pudinkem a malinami
Postup přípravy receptu
-
Smícháme si mouku, kypřící prášek, kakao a špetku soli. Vejce šleháme s cukrem do pěny, po chvíli přilijeme olej a dále šleháme, až směs trochu zhoustne. Pak střídavě přidáváme moučnou směs s mlékem, až vznikne hladké těsto.
Těsto nalijeme do formy 23 x 23 cm, vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 20-25 minut.
Upečený korpus necháme zchladnout. Jestli se nám korpus při pečení ve středu vyboulil, opatrně ho seřízneme do roviny.
Kulatým vykrajovátkem o průměru 2 cm vykrájíme v korpusu pravidelné důlky, dáváme pozor, abychom korpus nedokrojili až na dno. Mně jich vyšlo 16. Vykrájené i seříznuté těsto si dáme stranou. Do každého vykrojeného důlku vložíme malinu.
Z mléka, pudinkových prášků a hnědého cukru uvaříme hustý pudink. Pudinkem zalijeme celý povrch koláče. Nahoru nakonec nadrobíme odložené odkrojky těsta.
Koláč před podáváním necháme dobře vychladit, aby pudink ztuhl.