Domácí žervé
Recepty, SýrySuroviny
- 500 g bílý jogurt
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl dle chuti
- dle chuti přidat bylinky - používám směs bylinkové máslo
Postup Domácí žervé
Postup přípravy receptu
-
V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny.
Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.
Při zavírání misky povytáhneme plínku tak, aby pod ní zbylo dost místa na odkapávání syrovátky, pevně uzavřeme víko a vložíme na 24 hodin do ledničky. Látku, která přesahuje z misky, smotejte na víčko, navlhne a nadělala by vám v ledničce nepořádek:-).
Druhý den máme hotovo. Žervé vyndáme tak, aby se nenamočilo zpět v syrovátce a přendáme do krabičky. Je výborné. Doma nám moc dlouho nevydrží.