Staročeská sekaná z bůčku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 700 g mletého bůčku
- 100 g slaniny
- 1 rohlík namočený v mléce
- 1 cibule
- 5 stroužků utřeného česneku
- 2 vejce
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka na zahuštění
- ---------
- strouhanka na obalení
- 1 vejce na potření
- voda na podlití
Postup Staročeská sekaná z bůčku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve na oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku a necháme vychladnout.
Mleté maso smícháme s vychladlou cibulkou a se všemi dalšími uvedenými ingrediencemi (kromě vejce na potření, vody a strouhanky na obalení). Utvoříme jednu nebo dvě menší šišky, které obalíme ve strouhance a potřeme rozšlehaným vejcem.
Šišky sekané vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Ke konci odkryjeme pekáček a necháme dopéci dočervena. Podáváme s bramborem.