Krůtí křídla v alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 krůtí křídla
- 6 plátků anglické slaniny
- 1 dobrá klobása
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- Adžika koření
- sůl
- olej
Postup Krůtí křídla v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si křídla, špičky odřízneme a použijeme třeba na vývar do polévky, omyjeme je, osušíme, osolíme a posypeme Adžikou.
Alobalu dáme delší kus, potřeme ho olejem, na dno položíme vedle sebe 3 plátky anglické slaqniny, na ní nasypeme 1/2 cibule nakrájené na proužky, stroužky česneku na plátky, vyskládáme vedle sebe křídla.
Pak si nakrájíme na kolečka klobásu, na každé křídlo jí vyskládáme a přikryjeme dalšími 3 plátky slaniny, zakapeme trochu olejem, alobal pečlivě uzavřeme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do trouby na plechu.
Ke konci pečení alobal nahoře roztrhneme, aby nám vznikla mistička a do ní vylijeme malý kávový hrneček vody a otevřené ještě 15 minut dopečeme.