Nejlepší grilovací omáčka po americku

Recepty, Omáčky

Suroviny

200 ml kečupu
3 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 polévkové lžíce koření tekutý kouř
1 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu
1 polévková lžíce citrónové šťávy nebo jablečného octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vše jednoduše dobře promícháme, lepší je nechat chvíli před podáváním společně odpočinout.

  2. Můžeme připravit i ostřejší varianty. Například přidáním 1 lžičky mletého čili nebo luxusní verzi s 2 lžícemi whisky.

  3. Zjemnit můžeme třeba troškou smetany.

  4. Jde použít též jako marináda, steaky doma připravené budou chutnat jako dělané na otevřeném ohni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!