Špenátové domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- Na těstoviny:
- 1 polévková lžíce špenátu (mražený)
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- Na omáčku:
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 1 čerená cibulka
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 2 kávové lžičky sušeného tymiánu
Postup Špenátové domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na těstoviny si smícháme vejce, mouku a špenát. Vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na 2ks. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placu, tu nakrájíme na pásky. Pásky přeneseme na tácky a necháme uschnout.
Těstoviny vaříme v osolené vodě s polévkovou lžící oleje cca 7-10 minut. Uvařené scedíme a prolejeme studenou vodou.
Na omáčku si očistíme cibulku a česnek, cibulku nakrájíme na jemné kostičky a česnek na tenké plátky.
Cibulku s česnekem osmahneme na oleji, přidáme rajčata, tymiám a krátce provaříme. Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a zamícháme.