Kachní prsa na černém pivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kachní prsa v celku s kůží cca 600 g
3 dl černého piva
3 polévkové lžíce medu
zázvor
jalovec
snítka rozmarýnu
nové koření
olej
pepř
sůl
bramborové krokety či knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme), osolíme, opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme, podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 minut při teplotě 170 °C. Před dopečením přelijeme medem. Necháme ještě krátce v troubě zapéct. Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!