Kachní prsa na černém pivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kachní prsa v celku s kůží cca 600 g
- 3 dl černého piva
- 3 polévkové lžíce medu
- zázvor
- jalovec
- snítka rozmarýnu
- nové koření
- olej
- pepř
- sůl
- bramborové krokety či knedlík
Postup Kachní prsa na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme), osolíme, opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme, podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 minut při teplotě 170 °C. Před dopečením přelijeme medem. Necháme ještě krátce v troubě zapéct. Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.