Radoušova bramboráková buchta
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor - nejlépe typ A
- 1 celé vejce
- 4 vrchovaté PL hrubé mouky
- mletý pepř
- sůl
- 1 ČL sušeného česneku
- cca 4 cm čerstvé feferonky
- majoránka
- 200 g pasty Sauce Tradicional HEINZ
- 1,5 nožičky Tokajské klobásy
- 100 g sýra Montana
- černé olivy bez pecek
- 2 střední cibule
- tymián
Postup Radoušova bramboráková buchta
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev).
Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku.
Promícháme a zapneme troubu na 190°C.
Připravíme si velký plech, vysteleme ho pečicím papírem a lžící klademe těsto do obdélníku přes celou plochu do výšky 2 cm.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Vyjmeme z trouby a celou plochu důkladně potřeme pastou, poklademe půlkolečky klobásy, sýrem nakrájeným na kousky a černými olivami, překrojenými napůl.
Nakonec to celé poklademe kroužky cibule a posypeme tymiánem. Opět vrátíme do trouby, přidám větrník a zapékám ještě 20 minut. Je to dobré k vínu, k pivu i druhý den ohřáté v MV troubě.