Švýcarský hruškový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 50 g másla
- 3 vejce
- špetka soli
- Dále:
- 3 kelímky kysané smetany
- cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek
- kakao
- skořice
Postup Švýcarský hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit.
Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme, okraje být nemusí.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nakrájené a jádřinců zbavené hrušky (já dávala celé půlky, ale může být klidně na kostičky) a zalijeme je kysanou smetanou s vanilkovým cukrem.
Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna, cca 45 minut, asi na 160 stupňů. Před servírováním povrch moučníku sypeme kakaem či skořicí.