Barevné krůtí stehýnko - dělená strava (zvířátka)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 krůtí stehna
sůl
pepř
slunečnicový olej (2 lžíce)
4 lžíce kečupu
1 lžíce medu
1 lžíce kvalitní tmavé sojové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sušeného česneku
2 lžičky sušeného zázvoru
baby karotka
hrášek
sůl
pepř
muškátový květ
zázvor
1 cm másla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna opláchneme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, podlijeme asi 1 cm vody a vrazíme na chvíli do trouby.

  2. V mističce si smícháme kečup, med, sojovku, hořčici, česnek a zázvor. Krůtu vyjmeme z trouby a mašlovačkou (nejlépe teflonovou) shora pořádně popatláme. Přikryjeme pokličkou, druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a pečeme půl hodiny (mezi tím můžeme shora ještě popatlat, případně přelít výpekem.

  3. Když je třeba, ještě podlijeme vodou. Pak stehna otočíme, opět shora popatláme, přikryjeme a pečeme 15 minut. Sundáme pokličku, polijeme výpekem a dopečeme kůrku dozlatova. Časy jsou orientační, každý se musí řídit svým typem trouby, já mám klasickou plynovou, takže na nějaké experimenty s nastavováním teploty si můžu nechat zajít chuť.

  4. Jako přílohu jsem zvolila baby karotku s hráškem – lehce podusit na másle, osolit, opepřit, dochutit trochou zázvoru a muškátového oříšku. Myslím, že dobré by bylo i s kapkou smetany, bohužel doma nebyla, tak mám alespoň dietnější verzi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!