Balkánské krůtí hamburgry
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého krůtího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce worcesteru
- 2 lžíce oleje
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- na přílohy:
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 zelená paprika
- Ajvar
- Hořčice
- Olivy
- Balkánský sýr
- Eidam
Postup Balkánské krůtí hamburgry
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi přísadami a necháme 30 minut odležet. Po odležení vytvarujeme bochánky, kterými asi 10x hodíme (bouchneme) o pracovní desku, abychom z nich dostali vzduch. V létě grilujeme (nebo v zimě opečeme) z každé strany cca 5 minut, podle toho, jak je chceme mít maso propečené. Když placičku z masa otočíme, položíme na ni plátek tvrdého sýra a necháme ho na mase roztavit.
V době kdy nám maso odpočívá, si připravíme přílohy. Nakrájenou cibuli, rajče a papriku jen krátce orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Rozkrojíme hamburgerové housky, které nasucho pečeme
Jednu půlku namažeme hořčicí a ajvarem, poklademe nakrájenými olivami a několika kousky balkánského sýra. Položíme na ni hotový, teplý hamburger a přiklopíme druhou půlku housky s orestovanou zeleninou a můžeme podávat.