Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 3 natvrdo vařená vejce
- 120 g tvrdého sýru
- 120 g šunky od kosti (nebo dušené)
- cca 3 stroužky česneku (dle chuti a ostrosti)
- cca 150 g majonézy, dle hustoty (nebo zakysané smetany)
- sůl
- pepř mletý
Postup Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná vejce, vařená natvrdo, nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký aj.). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími slzami, to záleží na naší volbě. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou šunku, osolíme a opepříme, pak dle chuti a dle konzistence pomazánky vmícháme majolku, kterou můžeme zkombinovat se zakysanou smetanou (pokud chceme pomazánku odlehčit).
Po důkladném promíchání necháme pomazánku krátce v chladnu proležet a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, na plátcích veky, rohlíků. K dozdobení bohatě postačí sezónní zelenina dle naší chuti.