Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3 natvrdo vařená vejce
120 g tvrdého sýru
120 g šunky od kosti (nebo dušené)
cca 3 stroužky česneku (dle chuti a ostrosti)
cca 150 g majonézy, dle hustoty (nebo zakysané smetany)
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná vejce, vařená natvrdo, nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký aj.). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími slzami, to záleží na naší volbě. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou šunku, osolíme a opepříme, pak dle chuti a dle konzistence pomazánky vmícháme majolku, kterou můžeme zkombinovat se zakysanou smetanou (pokud chceme pomazánku odlehčit).

  2. Po důkladném promíchání necháme pomazánku krátce v chladnu proležet a můžeme podávat.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, na plátcích veky, rohlíků. K dozdobení bohatě postačí sezónní zelenina dle naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!