Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Bramborové rösti:
1 velký brambor (syrový, nahrubo nastrouhat)
dle chuti:
sůl
pepř
drcený kmín
olivový olej (na smažení)
Kuřecí steak (viz odkaz v poznámce)
Hořčičná omáčka:
šťáva z kuřecího výpeku
1 lžička polohrubé mouky
sůl
1 malá lžička dijonské hořčice
0,5 dl smetany na vaření (nebo ke šlehání)
1 lžíce pórku (nakrájeného na slabá kolečka)

Postup přípravy receptu

  1. Na středně rozpálenou pánev se 3 lžícemi oleje rozložíme do vyšší vrstvy okořeněné brambory a snažíme se vytvořit placku. Pečeme, dokud zespodu nezezlátne, pak otočíme (já si pomohla překlopením na velký talíř, ti odvážnější to mohou zkusit i bez něj).

  2. Smažíme, dokud není placka zlatá i z druhé strany. Udržujeme v teple.

  3. Hořčičná omáčka: Výpek z grilovací pánve slijeme do malého kastrolu, přidáme mouku, rychle promícháme a hned vzápětí několik (třeba 3) lžic vody.

  4. Necháme 3 minuty provařit, v případě potřeby ještě přidáme trošku vody. Pak vmícháme hořčici, pórek, smetanu, sůl a po pěti minutách odstavíme.

  5. Kuřecí steak položíme nahřátý talíř na bramborové rösti přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!