Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Bramborové rösti:
- 1 velký brambor (syrový, nahrubo nastrouhat)
- dle chuti:
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olivový olej (na smažení)
- Kuřecí steak (viz odkaz v poznámce)
- Hořčičná omáčka:
- šťáva z kuřecího výpeku
- 1 lžička polohrubé mouky
- sůl
- 1 malá lžička dijonské hořčice
- 0,5 dl smetany na vaření (nebo ke šlehání)
- 1 lžíce pórku (nakrájeného na slabá kolečka)
Postup Steak s hořčičnou omáčkou a švýcarskými rösti
Postup přípravy receptu
-
Na středně rozpálenou pánev se 3 lžícemi oleje rozložíme do vyšší vrstvy okořeněné brambory a snažíme se vytvořit placku. Pečeme, dokud zespodu nezezlátne, pak otočíme (já si pomohla překlopením na velký talíř, ti odvážnější to mohou zkusit i bez něj).
Smažíme, dokud není placka zlatá i z druhé strany. Udržujeme v teple.
Hořčičná omáčka: Výpek z grilovací pánve slijeme do malého kastrolu, přidáme mouku, rychle promícháme a hned vzápětí několik (třeba 3) lžic vody.
Necháme 3 minuty provařit, v případě potřeby ještě přidáme trošku vody. Pak vmícháme hořčici, pórek, smetanu, sůl a po pěti minutách odstavíme.
Kuřecí steak položíme nahřátý talíř na bramborové rösti přelijeme omáčkou.