Malinová panna cotta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 lžičky želatiny (jemně mleté, máme vyzkoušenou Dr. Oetker)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 40 g moučkového cukru (prosátého)
- 1 vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný, včetně dřeně)
- maliny
- máta
Postup Malinová panna cotta
Postup přípravy receptu
-
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala.
Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu.
Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.
Směs přeceďte a vlijte do plastových formiček, skleniček nebo hrnečků. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily.
Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a maliny rozmačkejte s trochou cukru, dejte navrch a ozdobte jednou celou malinou a mátou.