Malinová panna cotta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 lžičky želatiny (jemně mleté, máme vyzkoušenou Dr. Oetker)
500 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru (prosátého)
1 vanilkový lusk (rozpůlený a vyškrábaný, včetně dřeně)
maliny
máta

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

  2. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu.

  3. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

  4. Směs přeceďte a vlijte do plastových formiček, skleniček nebo hrnečků. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily.

  5. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a maliny rozmačkejte s trochou cukru, dejte navrch a ozdobte jednou celou malinou a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!