Jemné palačinky na slano
Recepty, OstatníSuroviny
- 200 g zakysané smetany
- 1 vejce
- maso z uzeného stehna (cca 80 g)
- 130 g tvrdého sýru (měla jsem malý kousek nivy a zbytek Blaťácké zlato)
- 1/2 kelímku od smetany mléka
- 4-5 lžic hladké mouky
- sůl podle chuti
- nasekaná petrželka nebo libeček
- olej na smažení
Postup Jemné palačinky na slano
Postup přípravy receptu
-
Obrané maso ze stehna nasekáme na hodně jemné kousky. Sýry nastrouháme na jemno. Smícháme smetanu s vejcem a přidáme všechny zbývající suroviny.
Dochutíme solí a petrželkou a vymícháme polotekuté těstíčko, které necháme 10 minut odpočinout. Smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jen tak, nebo se salátem. Dobré jsou teplé i studené.