Jemné palačinky na slano

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g zakysané smetany
1 vejce
maso z uzeného stehna (cca 80 g)
130 g tvrdého sýru (měla jsem malý kousek nivy a zbytek Blaťácké zlato)
1/2 kelímku od smetany mléka
4-5 lžic hladké mouky
sůl podle chuti
nasekaná petrželka nebo libeček
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Obrané maso ze stehna nasekáme na hodně jemné kousky. Sýry nastrouháme na jemno. Smícháme smetanu s vejcem a přidáme všechny zbývající suroviny.

  2. Dochutíme solí a petrželkou a vymícháme polotekuté těstíčko, které necháme 10 minut odpočinout. Smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jen tak, nebo se salátem. Dobré jsou teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!